Saint James är en rhum agricole. Saint James blandar rom av olika ålder till sina olika typer, Åldersbeteckningarna Hors dAge och XO är inte reglerade när det gäller rom (som de är för andra franska destillat), men för St James gäller att Hors dAge är den äldsta, den är blandad av rom som lagrats på ekfat mellan sex och tio år. Faten har tidigare använts för lagring av amerikansk bourbon.
Plantation Saint James historia går tillbaka till 1765. Munken Edmond Lefebure började tillverka vit rom av pressade sockerrör. Man hade bara en tänkbar marknad, New England en av de första staterna i det som senare skulle bli USA. För att underlätta exporten beslutade fader Edmond att kalla sin rom Saint James. Man var först med den fyrkantiga flaskan, som i första hand
togs fram för att underlätta transport, men också har blivit en viktig igenkänningsfaktor. Destilleriet förstördes i ett vulkanutbrott 1902 som ödelade hela staden St Pierre. Produktionen samlades först 1974 i ett destilleri i Saint-Marie på öns östkust.
Mörk bärnsten.
Stor fruktig doft med inslag av rotfrukter, bränt socker och vanilj.
Smakrik rom med inslag av bränt socker, torkad frukt, ek, vanilj med mera. Lång komplex eftersmak.