J Bally producerar endast rhum agricole.
J Ballys historia går tillbaka till 1774. Detta år anlade familjen
Lajus ett sockerbruk i Carbet på västra Martinique. Drygt
hundra år senare anställde familjen Jaques Bally som snabbt
startade en destillationsanläggning i anslutning till bruket.
1918 kunde han överta destilleriet och driva det som sitt
eget. Trots att J Bally Rhum av många räknades som en av
de bästa romsorterna var man tvungen att stänga destilleriet
år 1974. Än idag kommer större delen av sockerrören från
familjen Lajus egendomar, men destillationen sker i Saint-
Marie på öns östra sida. Årgångsbetecknad rom är relativt
ovanligt och J Bally är känd för sin årgångsrom. Årtalet som
anges är destillationsåret. Faten har tidigare använts för
lagring av amerikansk bourbon.
Stor, komplex doft med inslag av bland annat torkad frukt, nötter och vanilj.
Smakrik rom med angenäm fatkaraktär och inslag av torkad frukt och örter.
Lång intensiv eftersmak med ton av nötter, knäck och torkade fikon.