Rockley still är namnet på urspungsdestilleriet. Numera ägs dock den ursprungliga kopparpannan och varumärket av West Indies Rum Refinieries Ltd.
Bristol Rum är en melass-rom som destillerats i unika pot stills som gett var och en totalt olika smaker. Romen lagras först 3-4 år i landet där den tillverkats och skeppas sedan till Bristol (England) för mer gynnsam lagringsmiljö. I Karibiska länder är luftfuktigheten för hög, vilket leder till att romen avdunstar för fort vid längre lagring. När romen är färdiglagrad buteljeras den under namnet Bristol Spirits, men på flaskan står alltid ursprungslandet, samt år då den destillerades och när den buteljerades. Alla romer från Bristol Spirits är limiterade, så årgångar kommer och går precis som med vin.
Från Barbados kommer den här 16-åriga romen som legat de sista två åren i Bristol på gamla fino-sherry fat. Destillerad två gånger i en unik pot-still apparat har lett till att denna relativt alkoholstarka rom blivit otroligt rund och mjuk med en härlig doft av rökighet med smaker av arrak, tjära, och hav så att den blir väldigt lik en islay-whiskey!
Kan provas på Krogen Asken i Norrköping.
Gyllene.
Kraftfull, aromatisk, örtig och lätt rökig.
Torr, peppar, och med rökiga inslag som påminner om Islay whiskey.